BLOG

Firma Chaos: Goed Voor Een Doldwaas Leven!

“In jouw leven gebeurt er ook altijd wat!”, “Het is ook nooit saai bij jou!”, “Jeetje, je zou eens een boek moeten schrijven over al je ervaringen, het zijn er zóveel!” Dit wordt van jongs af aan veel tegen mij gezegd . En het klopt ook wel. Er gebeurt veel, maar het schijnt dat meer mensen met AD(H)D dit herkennen.

Chaos in m’n hoofd is een dagelijks ding. Net als impulsiviteit en moeite hebben met focus houden. Mede hierdoor maakte ik eerder in m’n leven meerdere keuzes die flinke gevolgen hadden. Gelukkig heb ik na m’n diagnose in 2010 een fijn ‘pakketje’ kunnen creëren dat inmiddels al een aantal jaren goed voor mij werkt om met deze chaos om te kunnen gaan. Wanneer ik zelf weer wat onrust ervaar ga ik zo veel mogelijk wandelen, opruimen en spreek ik meer uit wat zich in m’n hoofd afspeelt.

Voor iedereen ziet zo’n pakketje er anders uit. Wat past bij jou? Waar heb jij behoefte aan? Wat heb je nodig? Loop je tegen dingen aan? Vind je het prettig om te weten of dit te maken heeft met een diagnose? Heb je behoefte aan hulp? Welke weg kies jij? Alles is goed. Elke keuze is een keuze. Punt.

Wat ik als coach het allerbelangrijkste vind, is om samen met jou te ontdekken welk pakketje bij jou past. Op deze manier komt het vanuit jou, voelt het eigen en gaat het (bijna) als vanzelf. Wanneer je doet wat bij je past, zal het ook meer plezier en energie opleveren.

Krijg je nu zin om te beginnen aan die mentale schoonmaak? Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Laat het me vooral weten, dan ga ik Medjemee!

Liefs, Edmée