BLOG

Serendipity

Het was 2013, m’n inmiddels ex-man was vertrokken naar een ander en ik zat zwelgend in verdriet en angst en flink ziek thuis op m’n groene bank met drie zieke kinderen boven in bed….tot er iets gebeurde. Noem het een ingeving, een openbaring, een idee…, maar als een blikseminslag kwam het woord Serendipity in me op. Alsof het levensgroot op m’n muren stond geschreven. Ik zocht meteen de betekenis op: gelukkig toeval, onverwacht cadeautje. Maar ook: Vertrouwen hebben in wat het leven voor jou bedacht heeft.

Dit ‘gelukkig toeval’ is voor mij een grote ommekeer geweest. Mijn vertrouwen groeide en ik kwam weer in positieve actie. Wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Wat heb ik nodig? En hoe kom ik daar? Datzelfde jaar liet ik het woord Serendipity op m’n onderarm tatoeëren, zodat ik me steeds weer kon herinneren dat ik vertrouwen mocht hebben in het leven. Wat er ook op m’n pad zou komen. En er kwam nógal wat meer op m’n pad waar verdriet en angst een zeer grote rol speelden. Zoals bijvoorbeeld de uithuisplaatsing van m’n oudste zoon, uitdagende relaties en het verlies van meerdere dierbaren.

Genoeg oefeningen dus. Want zo kan ik het nu zien. Deze ervaringen zijn voor mij de ‘onverwachte cadeautjes’, omdat het mij zoveel sterker heeft gemaakt. Ik ben mijn ex-man heel erg dankbaar voor de keuze die hij toen maakte.

Mijn veerkracht is mede hierdoor énorm gegroeid en ik heb inmiddels al heel wat laagjes mogen afpellen van mezelf, zodat ik beter kan zien en ervaren wie ik écht ben. Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn eigen beste vriendin ben. En dat voelt onwijs lekker.

Mijn vertrouwen in het leven is énorm en ik hoop dat ik dit mag en kan doorgeven aan iedereen die op mijn pad komt. Ik geef graag een stukje van dat vertrouwen ‘Medjemee’.

Liefs, Edmée