(Familie-)ervaringsdeskundige coaching
Medjemee op weg naar een zelfontworpen leven.

“Iedereen heeft altijd een keuze. Je kiest misschien niet altijd je omstandigheden, maar wel hoe je ermee omgaat en hoe ver je je leven er door laat bepalen.”

ZO KAN IK JE HELPEN

Wat houdt coaching bij Medjemee Coaching in?

Het begint met een gratis kennismakingsgesprek om te onderzoeken of er een match is en of ik daadwerkelijk iets voor je kan betekenen. Ik bied een luisterend oor, een veilige omgeving, een plek waar je even op adem mag komen en kan delen wat je wilt delen. Zonder oordeel of taboes.
We gaan samen kijken waar je op vastloopt en wat jij nodig hebt om verder te komen. Hierbij gebruik ik mijn koffer met ervaringen. Dingen die mij hebben geholpen en nog steeds helpen in verschillende situaties en tools die ik heb gekregen van anderen in vergelijkbare situaties.
Daarnaast gebruik ik ook allerlei lessen en tools van coaches, hulpverleners en andere mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen ontmoeten en hebben bijgedragen aan mijn geluk.
Met deze tools ga je thuis aan de slag. Je gaat verschillende dingen proberen om zelf uit te vinden wat bij jou en jouw situatie past om verder te komen.
In de volgende gesprekken gaan we evalueren hoe dit voor jou is geweest en of het wel of niet heeft gewerkt.

Ik kan je o.a. helpen bij:

 • Het creëren van routines.
 • Orde scheppen in huis
 • Rust scheppen in hoofd en lijf
 • Onderzoeken of de baan die je hebt bij je past
 • Bewustwording
 • Psycho-educatie over AD(H)D
 • Uitzoeken waar jouw geluk ligt
 • Ontdekken wat je talenten, je dromen en je wensen zijn en waar je voldoening uithaalt
 • Het accepteren van een diagnose en daar kracht, positiviteit en rust uithalen
 • Het zoeken naar en/of contact leggen met een zorginstantie, bijvoorbeeld voor je kind

Ik zal altijd alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om ‘Medjemee’ te denken en je aan te moedigen, zodat je jouw zelf ontworpen leven mag leven.

Mogelijkheden

Coaching

(f2f op locatie, wandelend, online of telefonisch)

1 sessie (60 min) – € 77,-
5 sessies – € 367,-
10 sessies – € 697,-

Gastspreker / docent

(Familie-) ervaringsdeskundigheid / mentale gezondheid / gelukslessen / vision boards

Tarief voor training of workshop bij bedrijven is € 77,00 per uur.

Vision board creëren

Duur:
ongeveer 2 uur,
inclusief alle materialen

Kosten:
€ 117,-

Wanneer het tarief niet past bij jouw financiële mogelijkheden geef dit dan even aan tijdens het intakegesprek. Dan zoeken we samen of er een mogelijkheid is om toch een coachtraject in te kunnen gaan.

reviews

Dit zeggen anderen over Medjemee Coaching

{Het is een goede ondersteuning voor jongeren, want Edmée Joosse luistert en begrijpt veel. Ik zat met bepaalde problemen en mijn docenten op mijn school snapten mij niet, maar Edmée wel. Het is altijd fijn om extra ondersteuning te hebben als je moeite hebt met bepaalde dingen rondom ADHD en andere dingen.
Summer, 18 jaar
{"Edmeé was de leerlingbegeleider van mijn dochter. Edmeé is betrokken en empathisch . Zij kan goed luisteren en geeft goede adviezen. Waar anderen faalden, wist zij de juiste snaar te raken bij mijn dochter. Edmee heeft mijn dochter geholpen om te leren om te gaan met haar faalangst, examen/toets stress en haar autisme. Op sociaal vlak is mijn dochter het afgelopen jaar enorm gegroeid. Waar mijn dochter in het refrein bleef hangen, voegde Edmeé er, in samenspraak met mijn dochter, coupletten toe. Zo is in de loop van het afgelopen schooljaar een prachtig lied ontstaan, wat uiteindelijk een hit is geworden: Namelijk het behalen van haar schooldiploma. Ik ben Edmeé hiervoor zeer dankbaar. Mijn dochter gaat de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Dankjewel, Edmeé!"
Melek
{Ik ben Sophie Gosman en ben 19 jaar oud. Ik heb Edmée gehad op het Luzac Haarlem als leerlingbegeleider voor de laatste paar maanden van mijn schooljaar. Ik heb zelf in al mijn jaren op de middelbare school nog nooit zo een goede mentor of leerlingbegeleider gehad. Edmée heeft mij heel erg geholpen vooral met hoe mijn hoofd werk omdat ik zelf Add heb! Edmée begreep alles wat ik bedoelde als ik uitlegde hoe ik mij voelde en wist altijd daar heel goed op te reageren en mee te helpen zoals nog nooit iemand dat heeft kunnen doen. Ik heb heel veel van haar geleerd over hoe ik beter om kan gaan met het hebben van Add. Ook heb ik met andere mensen ook wel gepraat over hoe mijn hoofd werkt maar heeft nog nooit iemand echt zo geluisterd en kunnen helpen als Edmée, zij laat zien dat ze oprecht geïnteresseerd is in hoe jou hoofd werkt, wie jij bent en hoe het met je gaat!
Sophie Gosman, 19 jaar
{Edmée was mijn leerlingbegeleider op mijn oude school. Ze is als coach echt top, zeker iemand waarop ik kon terug vallen als het even niet meer ging. Ze heeft veel verstand van autisme en faalangst en dat heeft mij heel erg geholpen ,omdat ik daar ook last van heb. Ze doet natuurlijk nog veel meer dan alleen even kletsen :). Ze is echt een top top top coach en ik raad haar aan iedereen aan!!
Dünya Akpinar, 18 jaar
{Voor mij is school altijd best een mentale uitdaging geweest, en daarom was ik vorig jaar zo blij met zo een top coach als Edmée Joosse. Edmée is een erg sympathiek en zorgzaam persoon, die op zware momenten toch altijd een glimlach op mij en haar andere leerlingen hun gezicht kon toveren. Waarom ik vind dat iedereen voor een coach als Edmée moet gaan, is omdat ze erg goed is in mensen op hun gemak te stellen, en ze altijd toch even dat extra werk doet om mensen om haar heen te helpen.
Kiki van Engelen, 18 jaar
{Mijn dochter kreeg halverwege haar examenjaar Edmée als leerlingbegeleidster. Vanaf het allereerste moment was Edmée op unieke wijze betrokken en geïnteresseerd. Moeiteloos lijkt zij zich in de persoon tegenover haar te kunnen verplaatsen: wie is dit, welke struikelblokken zijn er op de weg naar het gewenste resultaat en wat heeft hij of zij daarbij het hardst nodig? Ze greep in op cruciale momenten en bood ondersteuning als het even wat minder ging. En altijd omlijst met de nodige humor, luchtigheid en originaliteit. Zo hebben zij samen de totale filosofie-eindexamenleerstof doorgenomen om mijn dochter enthousiast en gemotiveerd voor het vak te houden (en stiekem óók omdat ze het zelf een superinteressant vak vond, denk ik :)) Edmée heeft met haar gepassioneerde input ongetwijfeld een grote rol gespeeld bij het herpakken van het zelfvertrouwen van mijn dochter. En daarvoor ben ik haar enorm dankbaar.
Romy
{Ik kwam vooral bij jou omdat ik - zoals wel vaker- weer even vastzat in mijn werk. Ook de combinatie werk en gezin vind ik soms lastig als ADHD'er. Jij hebt me vooral geholpen om goed te kijken naar wat ik zelf nodig heb om goed te kunnen functioneren en wat ik prettig vind. En wat ik belangrijk vind als mens. Dat heeft me geholpen mijn welbevinden vaker als prioriteit te stellen en duidelijkere keuzes te maken. En mild te zijn voor mezelf, als er een bal valt... dank lieve Edmee!
Rianne
{Mijn 2 kinderen vinden het erg lastig om geconcentreerd te leren en hun leer/maakwerk te structureren en te overzien. Edmee is hun mentor en wat is dat een geluk. Ze weet met zowel passie, creatieve invalshoeken, een goede vertrouwensrelatie op te bouwen. Dmv gesprekken en oefeningen neemt ze de kinderen op een positieve manier mee en helpt ze om dichtbij zichzelf te durven zijn. De dingen die mijn kinderen lastig vinden door hun adhd/add problematiek, bespreekt ze en zorgt ervoor dat ze het wel aangaan en hierdoor vertrouwen in zichzelf opbouwen. Ook mij ondersteunt ze op een hele fijne manier, zodat ik met rust, aandacht en een georganiseerd thuisfront de randvoorwaarden kan bieden waar ze baat bij hebben. Ze zijn nu dichtbij het havo diploma en nog belangrijker , ze zijn straks met meer zelfvertrouwen klaar voor een volgende stap in hun leven. Dank dank!
Manja
{Toen ik mij niet meer thuis voelde op mijn werk, was daar Edmée. Medjemee Coaching heeft mij geholpen met het zoeken naar een antwoord op de vraag: ‘Wat wil ik nou echt?’  Ze nodigt je uit op een veilige plek waar je open over je problemen kan vertellen. Door alle ervaring die Edmée heeft kan ze zich goed in jouw gebeurtenis verplaatsen en weet ze precies hoe ze ergens mee om moet gaan.

Danique
{Zó blij met mijn stap naar Edmée! Ik was al een paar jaar uitbehandeld bij PsyQ, maar had de behoefte om af en toe even een thermometer in mijn leven te steken. Ook liep ik af en toe tegen mijn ADHD aan, maar was de vraag niet ernstig genoeg om weer bij PsyQ onder behandeling te gaan. En toen was daar Edmée! Aanbevolen door haar PsyQ collega’s en het voelde na de eerste kennismaking al heel vertrouwd. Zo fijn hoe ze je een spiegel voor kan houden, maar ook vanuit ervaring je terug op weg helpt. Het positieve stemmetje in je hoofd die je helpt te kiezen voor je eigen weg en beter nog, je (mentale) gezondheid! Voel mij bij deze topper in goede handen.

Debbie
35 jaar
{Vanaf jongs af aan had ik al veel problemen met mezelf. Altijd té druk, té afwezig en vooral téveel. Vanaf begin twintig werden die problemen steeds groter, en merkte ik dat steeds vast liep op het gebied van werk en (liefdes)relaties. Uiteindelijk ben ik na meerdere heftige periodes op zoek gegaan naar professionele hulp, en kwam ik na de diagnose ADHD bij Edmee terecht. Ik was toen 25 jaar, en kon het me bijna niet voorstellen dat ik, die al 25 jaar dacht “gewoon anders te zijn” opeens ADHD had. Natuurlijk was dat een bittere pil, en vooral; wat nu verder? Edmee is daarna op een fantastische manier met mij aan de slag gegaan op manieren waar andere coaches en psychologen nog echt iets van kunnen leren! Het feit dat Edmee haar zelf als ultiem voorbeeld kan gebruiken is natuurlijk ideaal, zij heeft hetzelfde meegemaakt. Op dit moment ben ik 28 jaar en sta ik met heel veel dank aan Edmee met beide benen op de grond, en een ton aan wijsheid rijker.

Tom
28 jaar
{Het inschakelen van een familie- ervaringsdeskundige heeft voor mij een grote waarde. Ik voel me gesteund en kan mijn hart luchten bij iemand die me begrijpt en naar me luistert. Edmée voelt heel goed aan hoe mijn kind in elkaar steekt en waar zij tegen aan loopt, neemt initiatief en tips. Ik voel me echt gezegend met je en mijn dochter ook!

Moeder van een dochter in behandeling
{I really enjoyed having Edmée as a coach for my ADHD. She helped me navigate my diagnosis with personal and relatable advices. I learned so much from her. In our last session we did a vision board together, it was really nice and super helpful. I am so happy I crossed path with Edmée during this challenging time, she was the positive highlight of this whole process.

Melissa
34 jaar
{Ik was verrast en blij met het aanbod. De keren waarop wij telefonisch contact hebben gehad hebben mij steun gegeven zowel praktisch als ook het begrip en inleven. Wat mij betreft is contact op deze manier laagdrempelig en ook snel (geen wachttijden). Tot nu toe alleen maar positief. Goed om deze hulp aan te bieden!

Moeder van een zoon in behandeling
{Als ervaringsdeskundige weet Edmée haar eigen ervaringen te vertalen naar kennis die weer cruciaal is om anderen verder te helpen. Haar persoonlijke benadering, creativiteit en doorzettingsvermogen zorgen ervoor de je je snel op je gemak voelt bij haar. Daarnaast brengt zij waardevolle nieuwe initiatieven in. Kortom, Edmée heeft alles in zich om een tijdje ‘met je mee’ te gaan als je een lastige periode doormaakt en je je kwetsbaar voelt.

Gert Jan Tupker
Oud bestuurder Brijder / i-psy / PsyQ.
{Edmee kwam voor mij precies op het juiste moment aan het licht. Voor mij een eerste stap geweest naar hulp voor echt alleen mezelf! Edmee is hierin echt heel fijn om een coach proces mee aan te gaan. Ze is hierin super meegaand en heeft samen met mij gezocht naar de best passende methode die bij mij paste om bovenop mijn ziekte te komen. En dat terwijl we allebei nog niet wisten dat ik chronisch ziek was… En wat voor mij het allerfijnste is geweest is dat ik openlijk kon praten over wat ik ook maar wou. Daar konden we dan lekker op doorgaan wat voor jezelf een heel goed beeld geeft over je eigen gedachten!

Matthijs
27 jaar
{Edmee is een bevlogen en creatieve vrouw met een missie. Het is prachtig om te zien hoe zij zich inzet voor familie van ggz cliënten. Zij combineert kracht en kwetsbaarheid, is initiatiefrijk en oplossingsgericht.

Laura Schermer
{Edmée biedt onbevooroordeelde ruimte. Ruimte om te mogen vertellen, ruimte om te mogen voelen, ruimte om te luisteren en mee te denken, ruimte om te mogen zijn wie je bent en daarin te groeien. Ik gun elke cliënt een stukje Medjemee!

Marije Kuin
GZ-Psycholoog bij psychologenpraktijk Kuin
{Als ervaringsdeskundige is Edmee de perfecte coach. Bij alles klinkt herkenning, alles is bespreekbaar en ieder gevoel weet ze perfect te omschrijven. Daardoor durf je alles te zeggen en je helemaal te geven. Ze laat haar eigen kwetsbaarheid zien en laat ruimte voor ieder gevoel en iedere gedachte. Dat maakt een coach sessie zo fijn!

Bas
41 jaar

Over mij

Edmée Joosse

(Familie) Ervaringsdeskundige | Coach

Ik ben Edmée Joosse.

Vrouw, moeder, dochter, zus, vriendin, creatieveling, natuurliefhebber, lezer, vroege vogel, muziekfreak, kringloper, Zeeuwse Haarlemmer, verbinder, doorzetter, positieveling, soms wat chaotisch, nieuwsgierig, enthousiast, vriendelijk en nog veel meer.

In 2016 begon mijn werk in de GGZ als coördinator en familie-ervaringsdeskundige bij Brijder Verslavingszorg. Van september 2019 t/m juni 2022 werkte ik bij PsyQ Haarlem als (familie-)ervaringsdeskundige. Beide onderdeel van de Parnassia Groep. Hier heb ik heel veel mogen leren, opzetten, trainen, ontdekken en ervaren.

Sinds 1 april 2021 werk ik met veel plezier als zelfstandige binnen mijn eigen praktijk Medjemee Coaching vanuit m’n fijne huis in hartje Haarlem.

Hier coach ik mensen met diverse hulpvragen.

Sinds december 2022 werk ik 2 dagen in de week als leerlingbegeleider/schoolcoach bij Luzac College.

Vanaf 1 januari 2023 ben ik vaste columnist van de glossy Haarlem Bruist.

De ervaringen die ik heb als vrouw, (alleenstaande) moeder, dochter, zus, ex-partner, vriendin mag ik nu inzetten om mensen te coachen, steunen, trainen, van advies te voorzien en vooral de aandacht te geven en samen te zoeken naar manieren om het leven een stuk leuker en makkelijker te maken.

In het verleden heb ik te maken gehad met burn-outs, verschillende angsten, trauma, rouwverwerking & scheiding.

Familie en naasten ervaringen heb ik met autisme, AD(H)D, verslaving, rouwverwerking & depressie.

Al deze ervaringen neem ik in gedachten mee tijdens de gesprekken. Wanneer het kan aanvullen of wanneer ernaar gevraagd wordt, dan deel ik daarover.

Over de naam ‘Medjemee’

Medjemee is een combinatie van 3 dingen:

 • Med-je-mee… Ik loop een stukje met je mee, maar dan met een d, want…
 • Medjemee… Edmée is mijn voornaam, met accent aigu op de middelste é. 😉
 • Medjemee… ED = de afkorting van ErvaringsDeskundigheid.

Voor nieuwsgierige mensen die buiten de lijntjes durven te kleuren.

Boekje

Medjemee

Informatie voor familie en naasten

Tijdens mijn werk bij Brijder Verslavingszorg werd ik uitgenodigd om in een kraampje te staan bij de Ontmoetingsmarkt van Brijder Den Haag om iets te kunnen vertellen over familie- ervaringsdeskundigheid. Omdat ik daar niet met lege handen wilde staan en iets mee wilde geven aan de mensen die bij m’n kraampje kwamen, heb ik een klein, laagdrempelig en handzaam informatieboekje geschreven. Toen nog met kopietjes en een nietmachine. Het boekje werd zó goed ontvangen dat het nu uiteindelijk is uitgegeven en te bestellen is via https://www.uitgeveriju2pi.nl/medjemee

Mijn missie was en is nog steeds om zoveel mogelijk familie en naasten te kunnen bereiken en ik hoop dat dit boekje binnenkort in vele wachtkamers, behandelkamers en andere openbare ruimten komt te liggen voor familie en naasten om mee te nemen en eruit te kunnen halen wat voor hen op dat moment handig, fijn en nodig is. Zelf heb ik in verschillende situaties deze informatie gemist en ik hoop dat ik hiermee iemand een hand kan toereiken.

Contact

Edmée Joosse

U kunt contact opnemen en/of een afspraak maken via email of telefoon

info@medjemeecoaching.nl

06-19236051